User avatar
mwalsh
Posts: 9623
Joined: Thu Apr 22, 2010 10:10 am
Delivery Date: 05 Jan 2011
Leaf Number: 0213
Location: Garden Grove, CA

Volt heater not working in EV mode.

Thu Jan 17, 2019 9:38 am

I get a call from my wife yesterday afternoon that the heater in the Volt wasn't working - nothing but cold air, even with the heat set to 70 degrees on a 50 degree day. So I diligently check the Internet, and sure enough that's a thing - combination of either/both a valve getting stuck or/and a pump going out. I fruitlessly try to check when our GMPP extended warranty runs out/ran out and start to prepare myself for a worst case at the dealer of around $1100 or a DIY job that would run around $300.

However, knowing how my wife is with technology, I decide to wait on anything else until I get home and see for myself. And, sure enough, the heater works fine if you set it to Comfort and Hi heat. Now I don't know if there is something legit about lower temps, or maybe she had it on Fan Only or ECO, or simply didn't have enough time in the car for the heat to come in before she gave up and turned the whole thing off. But we are talking about a woman who will stand in front of a microwave oven with it beeping hopelessly at her while she tries in vain to get it to do what she wants. And she's only had the Volt for 6 years now, so... :oops:
2011 Blue Ocean SL with 80,000 miles
2015 pack on 12/30/15
Tinted windows
Bridgestone Ecopia 422+ tires
L1 EVSE upgrade
FIAMM horns
Superbright LED lighting
2013 sun visors
LED shifter
Heated seats
GT-R map lamp lenses
Altima illuminated door switches

GerryAZ
Gold Member
Posts: 2088
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:47 pm
Delivery Date: 12 Jun 2011
Location: Phoenix, AZ

Re: Volt heater not working in EV mode.

Thu Jan 17, 2019 7:21 pm

You will be in serious trouble if she sees this thread!
Gerry
Silver LEAF 2011 SL rear ended (totaled) by in-attentive driver 1/4/2015 at 50,422 miles
Silver LEAF 2015 SL purchased 2/7/2015

Return to “Off-Topic”