EVNation
Posts: 162
Joined: Tue Aug 31, 2010 2:31 pm
Delivery Date: 26 Jun 2015
Location: Redondo Beach, CA
Contact: Website

Problems "snapping in" AV EVSE?

Sun Jan 30, 2011 12:36 pm

Anyone else having problems getting the AV EVSE to click into place to start charging?

Unlike the Nissan L1 charger which clicks right in, the AV one requires that I wiggle it around and push it back in a couple of times before it snaps in place. It will sense it is attached to the car, but the car won't acknowledge and start charging until the switch at the thumb drops into place.

I am going to call on this but wondered if it is common.

On the AV unit, the switch lever is plastic and seems like it doesn't quite fit right. The L1 charger is metal and feels more solid.

User avatar
Ready2plugin
Posts: 672
Joined: Tue Jul 27, 2010 8:08 am

Re: Problems "snapping in" AV EVSE?

Sun Jan 30, 2011 12:54 pm

EVNation wrote:Anyone else having problems getting the AV EVSE to click into place to start charging?

Unlike the Nissan L1 charger which clicks right in, the AV one requires that I wiggle it around and push it back in a couple of times before it snaps in place. It will sense it is attached to the car, but the car won't acknowledge and start charging until the switch at the thumb drops into place.

I am going to call on this but wondered if it is common.

On the AV unit, the switch lever is plastic and seems like it doesn't quite fit right. The L1 charger is metal and feels more solid.


So far no problems here....no wiggle needed.

Glenn
Posts: 281
Joined: Sat Sep 04, 2010 6:32 pm
Delivery Date: 02 Jul 2011
Location: Oakland, CA

Re: Problems "snapping in" AV EVSE?

Sun Jan 30, 2011 1:08 pm

Lock thread in 5... 4... 3... :D

Return to “EVSE / Charging Equipment and Networks”