wikki
Posts: 25
Joined: Wed Nov 30, 2016 8:20 am
Delivery Date: 02 Dec 2016
Leaf Number: 321572

Leaf Spy Not Working

Sat Dec 03, 2016 6:33 pm

I've got 2015 S and i'm trying to get Leaf Spy working. I have the Konnwei adapter that's recommended by the software but I can't get it to sync up with the car. The adapter seems to be ok. I can pair my phone with it and it looks like it's attempting to communicate with the car. I've used it with the Torque app in an Accura, although it didn't work in my VW.

Is there anything to do other than select the adapter that i'm missing, or maybe it's a bad adapter? Alternatively an anyone recommend another adapter? I have another one, but Leaf Spy complains that it's not ELM 2.0.

Thanks!
2015 Leaf S 14K Miles as of 12/15/2016

cwerdna
Gold Member
Posts: 6852
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Leaf Spy Not Working

Sat Dec 03, 2016 6:38 pm

iOS or Android? Which "Konnwei adapter"?

'13 blue Leaf SV w/premium package (owned)
'13 blue Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

wikki
Posts: 25
Joined: Wed Nov 30, 2016 8:20 am
Delivery Date: 02 Dec 2016
Leaf Number: 321572

Re: Leaf Spy Not Working

Sat Dec 03, 2016 6:46 pm

I'm on android 7.0.

I got the Konnwei 902. https://www.amazon.com/gp/product/B00Q5 ... UTF8&psc=1
2015 Leaf S 14K Miles as of 12/15/2016

wikki
Posts: 25
Joined: Wed Nov 30, 2016 8:20 am
Delivery Date: 02 Dec 2016
Leaf Number: 321572

Re: Leaf Spy Not Working

Sun Dec 04, 2016 10:06 am

I borrowed another adapter from a friend and it works fine.

Guess I'll see if I can find another one. Anyone have any recommendations?
2015 Leaf S 14K Miles as of 12/15/2016

MatthewGMorgan
Posts: 4
Joined: Wed May 22, 2013 3:51 pm
Delivery Date: 22 May 2013
Leaf Number: 405399

Re: Leaf Spy Not Working

Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

iNNEXT KONNWEI KW902 is junk, plugged it into my 2013 leaf, and it kept blinking the malfunction "T/M System Malfunction" never got the Leaf Spy to connect but it did recognize the bluetooth,,,

also I now have a warning code about the ""I-Key error message""" that wasnt there before,,,

My leaf was perfect before no problems, until I plugged the scanner in, just to do battery monitoring, now I've got a code

jtpechacek
Posts: 2
Joined: Sun Jun 11, 2017 1:41 pm
Delivery Date: 11 Jun 2017

Re: Leaf Spy Not Working

Sun Jun 11, 2017 1:45 pm

MatthewGMorgan wrote:iNNEXT KONNWEI KW902 is junk, plugged it into my 2013 leaf, and it kept blinking the malfunction "T/M System Malfunction" never got the Leaf Spy to connect but it did recognize the bluetooth,,,

also I now have a warning code about the ""I-Key error message""" that wasnt there before,,,

My leaf was perfect before no problems, until I plugged the scanner in, just to do battery monitoring, now I've got a code

Mine just did that too, exactly. what did you do?

cwerdna
Gold Member
Posts: 6852
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Leaf Spy Not Working

Sun Jun 11, 2017 7:11 pm

jtpechacek wrote:
MatthewGMorgan wrote:iNNEXT KONNWEI KW902 is junk, plugged it into my 2013 leaf, and it kept blinking the malfunction "T/M System Malfunction" never got the Leaf Spy to connect but it did recognize the bluetooth,,,

also I now have a warning code about the ""I-Key error message""" that wasnt there before,,,

My leaf was perfect before no problems, until I plugged the scanner in, just to do battery monitoring, now I've got a code

Mine just did that too, exactly. what did you do?

Likely due to this discovery: viewtopic.php?f=44&t=23776.

'13 blue Leaf SV w/premium package (owned)
'13 blue Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

Return to “Problems / Troubleshooting”