lkkms2
Gold Member
Posts: 294
Joined: Wed Jul 20, 2011 8:10 am
Delivery Date: 30 Dec 2016
Leaf Number: 302025
Location: San Diego/National City, CA

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 3:02 am

drees wrote:Looks like 2G died some time Jan 5th or slightly sooner in the San Diego area.


Same observation (Thursday, Jan5) for my 2011, but my numbers zeroed out as if this was done at a central location (by Nissan?).

My 2017 SV, which I just bought 12/30/2016, is working.
2011 Leaf SL purchased 6-22-2011, sold 1-18-2017 with new battery.
2017 Leaf SV with Premium Package purchased 12-30-2016

Turnover
Gold Member
Posts: 230
Joined: Sat Dec 01, 2012 9:33 am
Delivery Date: 16 Nov 2012
Leaf Number: 410371
Location: Vancouver, WA

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 12:51 pm

Estimated driving range has been zeroed out. Still will not connect.
2012 SL:
03/30/16 43,300 mi - 383 QC's & 2467 L1/L2's 79% SOH
2013 SV (#410371) - Purchased 4/25/2016:
4/28/16 18,115 mi- 4 QC's & 705 L1/L2's 97% SOH
2/18/17 28,756 mi- 66.17 AHr, SOH 100%, Hx 101.45% 284 GiDs

User avatar
Stanton
Forum Supporter
Posts: 1933
Joined: Thu Feb 03, 2011 10:56 am
Delivery Date: 01 Sep 2011
Leaf Number: 7458
Location: Plano, TX
Contact: Website Twitter

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 1:00 pm

The "zeroing out" thing is a symptom, not a problem; it happens when you have a failed connect with the server.
Once they enable service for the new modem, it should "fill in the blanks". It may take a couple of fetches/reads to do so.
I think some folks are deleting/adding their car/service when you just have to be patient...and it may be creating a problem. For the record, I never did anything (in the car or online) but wait for a "successful connection" message (in the car)...which took a couple of days.
2011 Blue Ocean SV w/floor mats & window tint
12v LiFePO4 battery & FIAMM 74100 horns
Wet Okole seat covers (front)
Tor's low-power heater mod
2013 sun visor
3G modem upgrade
L2 EVSE Upgrade
Battery Pack replaced (Rev E) @51 months and 41k miles

oak
Posts: 20
Joined: Wed Nov 30, 2016 2:24 pm
Delivery Date: 30 Nov 2016

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 1:32 pm

Stanton wrote:The "zeroing out" thing is a symptom, not a problem; it happens when you have a failed connect with the server.
Once they enable service for the new modem, it should "fill in the blanks". It may take a couple of fetches/reads to do so.
I think some folks are deleting/adding their car/service when you just have to be patient...and it may be creating a problem. For the record, I never did anything (in the car or online) but wait for a "successful connection" message (in the car)...which took a couple of days.


I can connect in the car with a successful connection (signing in), but can't use the web or ios apps. Times out, or errors when trying. Going on 3 days now.

User avatar
Stanton
Forum Supporter
Posts: 1933
Joined: Thu Feb 03, 2011 10:56 am
Delivery Date: 01 Sep 2011
Leaf Number: 7458
Location: Plano, TX
Contact: Website Twitter

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 3:08 pm

oak wrote:I can connect in the car with a successful connection (signing in), but can't use the web or ios apps. Times out, or errors when trying. Going on 3 days now.


That connection message you are getting is sort of a false positive; I got the same thing.
When the modem is enabled, it starts to download charging stations, etc. again.
2011 Blue Ocean SV w/floor mats & window tint
12v LiFePO4 battery & FIAMM 74100 horns
Wet Okole seat covers (front)
Tor's low-power heater mod
2013 sun visor
3G modem upgrade
L2 EVSE Upgrade
Battery Pack replaced (Rev E) @51 months and 41k miles

oak
Posts: 20
Joined: Wed Nov 30, 2016 2:24 pm
Delivery Date: 30 Nov 2016

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sat Jan 07, 2017 8:36 pm

Stanton wrote:
oak wrote:I can connect in the car with a successful connection (signing in), but can't use the web or ios apps. Times out, or errors when trying. Going on 3 days now.


That connection message you are getting is sort of a false positive; I got the same thing.
When the modem is enabled, it starts to download charging stations, etc. again.


Interesting, I'll try downloading charging stations. I bet you're right. I have a feeling I'll be calling in on Monday, and taking a trip to the dealer again.

EVFuture
Forum Supporter
Posts: 22
Joined: Tue Dec 16, 2014 11:02 pm
Delivery Date: 0-12-2014
Location: LA/OC

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sun Jan 08, 2017 1:39 am

EVFuture wrote:I had my TCU upgraded on Wednesday. I waited 48 hours to try logging back in from the car. Today the UNIT ID shows, but the rest show ****. Nissan Connect suggested I contact the dealership. The dealership tried submitting the IMEI again, and suggested I wait 24-48 hours and try again. Hopefully a fix becomes available soon.

Waiting an extra 24 hours did not help. I wonder if it's a problem on the backend, which the dealership would likely not be able to diagnose.

DoobeeDude
Posts: 38
Joined: Sat Aug 08, 2015 3:10 pm
Delivery Date: 08 Aug 2015

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sun Jan 08, 2017 7:46 am

Stanton wrote:I think some folks are deleting/adding their car/service when you just have to be patient...and it may be creating a problem. For the record, I never did anything (in the car or online) but wait for a "successful connection" message (in the car)...which took a couple of days.


I agree with you that this step should only be taken as a last resort. I have posted about doing this (and it's what I did to get my unit working after being down for ten days).

Taking it back to the dealer and working with Nissan would be my first recommendation. I just didn't have the time to do all of that, and after ten days it was clear that the problem was not going to fix itself.
2015 Silver SL
delivered Aug 2015

mschurig01
Posts: 22
Joined: Sun Feb 06, 2011 1:33 pm

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sun Jan 08, 2017 8:41 am

After the TCU upgrade, the app updated once successfully before leaving dealership but not since. Been in correspondence with consumer line last week, been put on a "tier 2" level status, not hopeful they will resolve.
Have an appointment tommorow AM to take to dealership and drop it off until the dealership ALONG with the consumer line can troubleshoot and fix to my satisfaction....
Very frustrating to upgrade, pay the $200, and still not have a functioning unit.

oak
Posts: 20
Joined: Wed Nov 30, 2016 2:24 pm
Delivery Date: 30 Nov 2016

Re: NissanConnect EV / Telematics Hardware Update, for the post-2G world

Sun Jan 08, 2017 9:27 am

Stanton wrote:
oak wrote:I can connect in the car with a successful connection (signing in), but can't use the web or ios apps. Times out, or errors when trying. Going on 3 days now.


That connection message you are getting is sort of a false positive; I got the same thing.
When the modem is enabled, it starts to download charging stations, etc. again.


I tested this morning, and I can actually download charging stations from within the car. I even got a Google "parked car update" when I got coffee this morning. Still no luck with the ios app or web portal though. Times out every time yet. Refreshing or sending climate control update.

Return to “Range / Efficiency / Carwings”