greengate
Posts: 544
Joined: Mon Feb 04, 2013 9:31 pm
Delivery Date: 04 Feb 2013
Location: Wilmette, IL

Bluetooth Issue

Sun Mar 12, 2017 5:34 pm

Suddenly my cell phone will not connect to the bluetooth..I tried to get it to connect to my wife's phone, but not with it either.

This is in my '13 SL

Any suggestions?

cwerdna
Posts: 7685
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Bluetooth Issue

Sun Mar 12, 2017 6:09 pm

What phone? What OS version? Was there an OS update recently done on your phone(s)? Did you shut Bluetooth off on your phone(s)?

Delete and try to re-pair the phone to the unit?

'13 Leaf SV w/premium package (owned)
'13 Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

Please don't PM me with Leaf questions. Just post in the topic that seems most appropriate.

greengate
Posts: 544
Joined: Mon Feb 04, 2013 9:31 pm
Delivery Date: 04 Feb 2013
Location: Wilmette, IL

Re: Bluetooth Issue

Mon Mar 13, 2017 4:05 pm

Thanks for the reply..the OS version is H/W ..I know of no upgrade to the phone, (an AT&T flip phone,) and no, the bluetooth is turned on.

???

greengate
Posts: 544
Joined: Mon Feb 04, 2013 9:31 pm
Delivery Date: 04 Feb 2013
Location: Wilmette, IL

Re: Bluetooth Issue

Mon Mar 13, 2017 4:07 pm

I did shut everything down to reboot if that's what you mean by deleting it.

cwerdna
Posts: 7685
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Bluetooth Issue

Mon Mar 13, 2017 10:19 pm

greengate wrote:I did shut everything down to reboot if that's what you mean by deleting it.

No. I'm talking about deleting the phone from the car nav system side (list of connected phones) as well as deleting the car's head unit from the phone side.

The phone itself surely has software/firmware revisions. What's the model # and make of the phone? From that, we could determine if the carrier can actually provide over-the-air (OTA) updates.

'13 Leaf SV w/premium package (owned)
'13 Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

Please don't PM me with Leaf questions. Just post in the topic that seems most appropriate.

greengate
Posts: 544
Joined: Mon Feb 04, 2013 9:31 pm
Delivery Date: 04 Feb 2013
Location: Wilmette, IL

Re: Bluetooth Issue

Tue Mar 14, 2017 2:01 pm

Problem solved..I deleted the MY-CAR from my phone and then reinstalled it. After I did that, they connected right up.

Thanks for all of the assistance..that's what we are here for..to pass along our wisdom and to offer suggestions when asked.

michelb
Posts: 27
Joined: Fri Dec 02, 2016 7:43 am

Re: Bluetooth Issue

Tue Oct 24, 2017 4:27 pm

Anyone else having Bluetooth issues and / or know of any solutions?

Bluetooth seems to have stopped working in our 2015 SV. It won't connect to my wife's phone or mine. I delete the phones from the paired devices and removed the car from my phone and now when I try to add my phone back, the phone doesn't "see" the car when I search for Bluetooth devices. In case it's related, I've noticed that recently, my phone has started to disconnect / reconnect tons of times when I was driving the Leaf.

Bluetooth is on in the car.

Bluetooth for both phones work fine in our other car (Toyota Sienna).

Any suggestions?
2015 SV

Return to “Music / Navigation / Handsfree”