User avatar
davewill
Posts: 4788
Joined: Thu Mar 17, 2011 6:04 pm
Location: San Diego, CA, US

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Fri Apr 28, 2017 2:59 pm

rpmdk wrote:Thank you, I'll look into this now.

Does replacing the cable require soldering? Can it be attached any other way? I'm not great with a soldering iron.


No, just a screwdriver is needed to change the cable.
2014 Rav4 EV, Blizzard Pearl White
2011 LEAF SL w/QC, Blue Ocean, returned at end of lease

rpmdk
Posts: 143
Joined: Thu Jan 06, 2011 12:22 pm

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Sat Apr 29, 2017 3:58 pm

Thank you. I think that's the way I'll go.

ahagge
Posts: 292
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:38 am
Delivery Date: 02 Jul 2011
Leaf Number: 5175
Location: Northridge, CA

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Tue Jul 25, 2017 12:42 pm

Question for someone who's done this: If you change the Blink's Maximum Current setting back to 30A, does it stay there if the Blink is connecting to the Blink website? IIRC, back when Ecotality made this change, it was done "over the wire" from the "mother ship", so I'm concerned that if I change the setting, the "mother ship" might just set it back in a few days.

Yes, I know I could just unplug the Blink from the network, but I like to keep stats on my system by downloading the .CSV files generated at the Blink website.

Thanks!
Ocean Blue SL-e
Per LEAF Spy as of 03/16/17: 12 bars, 238 GIDs, 56.3 AHr on new (04/30/15) Lizard battery
Orig. battery lost 4th bar at 177 GIDs, 43.19 AHr, 44.74 Hx, 65% SOH after 45 months

GlennD
Forum Supporter
Posts: 1161
Joined: Sun Dec 18, 2011 7:14 pm
Delivery Date: 20 Jul 2013
Leaf Number: 410357
Location: Anaheim

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Wed Jul 26, 2017 7:43 pm

As someone that has purchased Blink cables ON EbAY 0UT OF HALF A DOZEN ONLY ONE WAS BURNED WHEN i TOOK HE CABLE APART. that TELLS ME THAT MOST GOOD FOR 30a. You might be the unlucky one like Tony.
2012 Cayenne Red SL traded for:
2013 Pearl White SL Premium
Traded for a Cirrus White 2014 Mercedes B (totaled)
2016 Urano Gray eGolf SEL w/ drive assist
Loved the VW but it sat too low for my old body
Back to a Cirrus White 2017 B250E

ahagge
Posts: 292
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:38 am
Delivery Date: 02 Jul 2011
Leaf Number: 5175
Location: Northridge, CA

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Thu Jul 27, 2017 8:20 am

@GlennD: If your response was to me - thanks! I guess I didn't mention that I intend to either solder the connections on the Rema connector or replace it with the 40A J1172 cable from OpenEVSE.com before I start using the Blink in a higher amperage situation. I have a Tesla Model 3 on order which will use the 30A capability, but my 2011 LEAF can't, so heating has never been a problem.

I believe you said earlier that you don't have Blink, so I guess I'll have to wait for someone else's response to answer my question...

Anybody else?
Ocean Blue SL-e
Per LEAF Spy as of 03/16/17: 12 bars, 238 GIDs, 56.3 AHr on new (04/30/15) Lizard battery
Orig. battery lost 4th bar at 177 GIDs, 43.19 AHr, 44.74 Hx, 65% SOH after 45 months

User avatar
davewill
Posts: 4788
Joined: Thu Mar 17, 2011 6:04 pm
Location: San Diego, CA, US

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Thu Jul 27, 2017 12:18 pm

GlennD wrote:As someone that has purchased Blink cables ON EbAY 0UT OF HALF A DOZEN ONLY ONE WAS BURNED WHEN i TOOK HE CABLE APART. that TELLS ME THAT MOST GOOD FOR 30a. You might be the unlucky one like Tony.

I don't think that says that at all since most Blinks were sold to people who owned Leafs and Volts that only charged at 16a.
2014 Rav4 EV, Blizzard Pearl White
2011 LEAF SL w/QC, Blue Ocean, returned at end of lease

GlennD
Forum Supporter
Posts: 1161
Joined: Sun Dec 18, 2011 7:14 pm
Delivery Date: 20 Jul 2013
Leaf Number: 410357
Location: Anaheim

Re: Blink evse: Where in the menu can you change "Max Current" setting?

Sat Jul 29, 2017 10:53 am

ahagge wrote:@GlennD: If your response was to me - thanks! I guess I didn't mention that I intend to either solder the connections on the Rema connector or replace it with the 40A J1172 cable from OpenEVSE.com before I start using the Blink in a higher amperage situation. I have a Tesla Model 3 on order which will use the 30A capability, but my 2011 LEAF can't, so heating has never been a problem.

I believe you said earlier that you don't have Blink, so I guess I'll have to wait for someone else's response to answer my question...

Anybody else?



The Quick Charge cable works fine. I have used a few on the OpenEVSE's that I build. The 24ft cable works fine at 40A and I would guess the 30 foot one would be fine at 30A but I have never used one.

Now that my B was totaled I am in the 30A camp like everyone else. In fact I changed out my 20 ft 40A cable for a 32A Bosch cable for the extra length. My eGolf has the receptacle on the far side away from my EVSE. I also used a long cable on my Leaf's to reach the center without backing in.

I also have a deposit on the 3 but since I totaled the B the timing might not work out. I had 14 months left on the B lease but the VW lease expires in Sept 2019.
2012 Cayenne Red SL traded for:
2013 Pearl White SL Premium
Traded for a Cirrus White 2014 Mercedes B (totaled)
2016 Urano Gray eGolf SEL w/ drive assist
Loved the VW but it sat too low for my old body
Back to a Cirrus White 2017 B250E

Return to “Blink”