Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 1:35 am

brycenesbitt wrote:Given that the Bluetooth Konnwei KW902 is a knockoff device, of which some are defective, and gets terrible reviews on Amazon.... what's the currently recommended adapter for iOS or Android Leaf Spy? I have the LELink adapter which is supported and real, but does not work on Android Leaf Spy.

Looking at the top of the clear LELink case, does it have a small superscript 2 after LELink?

Which version of LeafSpy are you running ? LeafSpy or LeafSpy Pro?

The LELink is the recommended adapter for both iOS and Android.

cwerdna
Posts: 8206
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 1:49 am

Turbo3 wrote:Which version of LeafSpy are you running ? LeafSpy or LeafSpy Pro?

The LELink is the recommended adapter for both iOS and Android.

But it requires the Android phone support Bluetooth LE, right?

Some folks use cheapo prepaid phones like the Kyocera Event for Leaf Spy. It seems like that cheapo phone only supports Bluetooth 2.1 per spec sheet at https://www.kyoceramobile.com/event/ and https://www.phonearena.com/phones/Kyocera-Event_id7733. So, I'm not clear if it supports Bluetooth LE.

If folks have cheapo Android phones w/o Bluetooth LE support...

'13 Leaf SV w/premium package (owned)
'13 Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

Please don't PM me with Leaf questions. Just post in the topic that seems most appropriate.

Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 11:24 am

cwerdna wrote:
Turbo3 wrote:Which version of LeafSpy are you running ? LeafSpy or LeafSpy Pro?

The LELink is the recommended adapter for both iOS and Android.

But it requires the Android phone support Bluetooth LE, right?

Some folks use cheapo prepaid phones like the Kyocera Event for Leaf Spy. It seems like that cheapo phone only supports Bluetooth 2.1 per spec sheet at https://www.kyoceramobile.com/event/ and https://www.phonearena.com/phones/Kyocera-Event_id7733. So, I'm not clear if it supports Bluetooth LE.

If folks have cheapo Android phones w/o Bluetooth LE support...

You are correct. You need a phone with BLE support which means Android 4.3 (APi 18) or higher.

I your case you could use the OBDLink LX.

hieronymous
Posts: 35
Joined: Tue Sep 16, 2014 8:54 pm
Delivery Date: 30 Jul 2014
Leaf Number: 200222
Location: Auckland, New Zealand

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 6:18 pm

Hi Turbo3

I am running LSP v0.41.111 (Android). My Leaf doesn’t have TPMS, so I display battery temps on screen 4. In Settings, the alternate display Tire Pressures / Battery Temps checkbox is ticked.

On screen 4, a red overlay with a TPMS warning appears covering the temps/pressures panel, which disappears with a double tap

This red overlay now appears every time I boot LSP (and needs removing), whereas until very recently the display went straight to battery temps, the red overlay having been turned off long ago.

Only two things have changed recently - the update to v0..41.111, and my creating and running custom screens (which seems un-related).

If this issue has already been discussed, please point me to the thread/post - thanks.
Local use only: max. charge 39.0% SoC
Built 05/12, Nissan stockpiled 26 months
07/14: 57km, SOH 96%, AHr 63.37 (new)
07/15: 4032km, 93%, 61.41
07/16: 6628km, 95%, 62.90 (P3227)
07/17: 8742km, 95%, 62.90
07/18: 11355km, 94.8%, 62.22

Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 8:22 pm

hieronymous wrote:Hi Turbo3

I am running LSP v0.41.111 (Android). My Leaf doesn’t have TPMS, so I display battery temps on screen 4. In Settings, the alternate display Tire Pressures / Battery Temps checkbox is ticked.

On screen 4, a red overlay with a TPMS warning appears covering the temps/pressures panel, which disappears with a double tap

This red overlay now appears every time I boot LSP (and needs removing), whereas until very recently the display went straight to battery temps, the red overlay having been turned off long ago.

Only two things have changed recently - the update to v0..41.111, and my creating and running custom screens (which seems un-related).

If this issue has already been discussed, please point me to the thread/post - thanks.

If you don't have TPMS why is the "Alternate Tire / Temp Display" ticked? That will cause LeafSpy to alternate between the useless tire pressure screen with the overlay and the temperature screen you want to see.

I would recommend you disable the Alternate function and also the Warn at/below and Delta Warning features. Disable is the top option for both.

If you go back to screen 4 and temperatures are not displayed just tap to switch to it. Then exit the app to save the current configuration. Now each time you start you should only see the temperature display and it will not alternate to tire pressures.

Keep in mind if you do a long tap on the temperature panel you will enable alternate again.

Actually a tap on the tire pressure/temperature panel disables the alternate function and additional taps switches between what is displayed.

If you are seeing the orange tire message over the temperature readings please send me a screenshot as that should not happen.

hieronymous
Posts: 35
Joined: Tue Sep 16, 2014 8:54 pm
Delivery Date: 30 Jul 2014
Leaf Number: 200222
Location: Auckland, New Zealand

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Wed Mar 07, 2018 9:51 pm

Turbo3 wrote:
hieronymous wrote:Hi Turbo3

I am running LSP v0.41.111 (Android). My Leaf doesn’t have TPMS, so I display battery temps on screen 4. In Settings, the alternate display Tire Pressures / Battery Temps checkbox is ticked.

On screen 4, a red overlay with a TPMS warning appears covering the temps/pressures panel, which disappears with a double tap

This red overlay now appears every time I boot LSP (and needs removing), whereas until very recently the display went straight to battery temps, the red overlay having been turned off long ago.

Only two things have changed recently - the update to v0..41.111, and my creating and running custom screens (which seems un-related).

If this issue has already been discussed, please point me to the thread/post - thanks.

If you don't have TPMS why is the "Alternate Tire / Temp Display" ticked? That will cause LeafSpy to alternate between the useless tire pressure screen with the overlay and the temperature screen you want to see.

I would recommend you disable the Alternate function and also the Warn at/below and Delta Warning features. Disable is the top option for both.

If you go back to screen 4 and temperatures are not displayed just tap to switch to it. Then exit the app to save the current configuration. Now each time you start you should only see the temperature display and it will not alternate to tire pressures.

Keep in mind if you do a long tap on the temperature panel you will enable alternate again.

Actually a tap on the tire pressure/temperature panel disables the alternate function and additional taps switches between what is displayed.

If you are seeing the orange tire message over the temperature readings please send me a screenshot as that should not happen.


OK, thanks, back to "as expected". I may have accidentally long-tapped on the temp display initially, but when I went into Settings, the Alternate function and the Warn Below option were both on, how I don't know, as it's months since I was in there last. All now disabled...

Re-tested, exited then restarted OK.

Thanks again for your speedy response!
Local use only: max. charge 39.0% SoC
Built 05/12, Nissan stockpiled 26 months
07/14: 57km, SOH 96%, AHr 63.37 (new)
07/15: 4032km, 93%, 61.41
07/16: 6628km, 95%, 62.90 (P3227)
07/17: 8742km, 95%, 62.90
07/18: 11355km, 94.8%, 62.22

Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Sat Mar 10, 2018 12:44 pm

Just uploaded test version 0.41.112 to Google. Should be available for testers to install in a few hours. Use this link to get it.
https://play.google.com/apps/testing/com.Turbo3.Leaf_Spy_Pro

Support European 2018 Leaf
Correct Odometer for US 2018
Added 3 new Types (CP,CL,CV) to control colors on Custom Screens
Added EVSE variables to Custom screens for 2011/2012 Leafs
Support LELink^2 zero power mode
Max Gids for 30kWh battery increased to 380
Manual Wh counter can now be reset at any time
Crash fixes
(see Change Log for more details)

DaveinOlyWA
Posts: 13199
Joined: Sat Apr 24, 2010 7:43 pm
Delivery Date: 16 Feb 2018
Leaf Number: 314199
Location: Olympia, WA
Contact: Website

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Sun Mar 11, 2018 9:22 pm

Thanks for the update!!... I think. First reading on new version shows 2.5% drop in SOH...
2011 SL; 44,598 miles. 2013 S; 44,840 miles.2016 S30 deceased. 29,413 miles. 2018 S40; 11,987 miles, 485 GIDs, 37.6 kwh 110.89 Ahr , SOH 96.00, Hx 115.22
My Blog; http://daveinolywa.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

LeftieBiker
Posts: 9366
Joined: Wed May 22, 2013 3:17 am
Delivery Date: 31 May 2013
Location: Upstate New York, US

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Sun Mar 11, 2018 10:45 pm

I downloaded the Pro update from 3 weeks ago, roughly. Will that give incorrect info on a 2018 Leaf? Do I need to update again, or is this still beta?
Scarlet Ember 2018 Leaf SL W/ Pro Pilot
2009 Vectrix VX-1 W/18 Leaf modules, & 3 EZIP E-bicycles.
PLEASE don't PM me with Leaf questions. Just post in the topic that seems most appropriate.

calverajarda
Posts: 13
Joined: Sat Jan 27, 2018 12:51 am
Delivery Date: 27 Jan 2018

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Mon Mar 12, 2018 1:44 am

Hi,
i have one problem. When using Leaf Spy Pro after couple of miles driving all screens (except braking/motor) stop updating. Any idea?

Return to “LEAF CANBus”