Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Register Tire Positions

Fri May 08, 2015 10:06 am

billg wrote:
Turbo3 wrote:I have switched to images for the rotation options and added another option. Here is what the Android version look like.

How do I get this screen to display? Mine stops at the Sound Alarm toggle. I have Leaf Spy Pro 0.35.59, which is the current version in the Play Store.

These new functions in Settings will be available in the next test version which will be 0.35.65. It should be available to testers in the next few days.

To be added to the testers group send an email with the email address you used to purchase LeafSpy Pro to WattsLeft.meter@gmail.com. The latest released test version you can install is 0.35.64 which includes Dropbox support.

Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Register Tire Positions

Fri May 08, 2015 2:38 pm

To try to prevent accidentally changing the tire remapping I have added two enable check boxes. They default to unchecked anytime you enter Settings.

You would enable the first one to get the current tire locations remapped so they display correctly on screen 4 relative to their position on the Leaf. Then the next time you rotate your tires you would enable the second check box and select the appropriate rotation image. If you have registered your wheels then you would use Reset to clear any remapping.

Unless someone sees a problem or has a suggestion this is what I will be releasing for test.

Default on entering Settings
Image

Image Image

User avatar
jlv
Posts: 862
Joined: Thu Apr 24, 2014 6:08 pm
Delivery Date: 30 Apr 2014
Leaf Number: 424487
Location: Massachusetts

Re: Register Tire Positions

Wed May 13, 2015 9:44 am

This is a timely addition for me!

I've just had my 1 year battery check and had the tires rotated. Yet when I was looking at the tire pressures in LeafSpy Pro, it sure looked like the tires were in the same positions since the rear passenger tire was reading a little low. Just this morning I went to add air and I couldn't seem to affect the pressure in that tire. I am a little slow sometimes! I would have thought that the dealer would have reset the tire positions, but it appears that they did not, and my slightly low tire is now on the front.
Last edited by jlv on Wed May 13, 2015 11:11 am, edited 1 time in total.
'13 SL+Prem (mfg 12/13, leased 4/14, bought 5/17) 33K miTesla S 75D (3/17) 27K mi
3 reservation canceled; X on order.

TimLee
Posts: 2811
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:40 am
Delivery Date: 17 May 2011
Leaf Number: 2026
Location: Chattanooga, TN

Re: Register Tire Positions

Wed May 13, 2015 10:22 am

jlv wrote:...1 year engine ...

No engine.
It is called an annual battery test by Nissan.
But not really a test.
A collection of data that is sent to Nissan, and a single page report on how the customer's behaviors is impacting battery life is provided to the customer.

Since the LEAF doesn't have a display of individual pressures, most dealers and other shops do not register the tires when they rotate them.

Tim Lee
Chattanooga, TN

Man. Date: 03/10/11, VIN # 2026
Delivered 05-17-2011
Blue Ocean, 2011 SL-eTec

User avatar
jlv
Posts: 862
Joined: Thu Apr 24, 2014 6:08 pm
Delivery Date: 30 Apr 2014
Leaf Number: 424487
Location: Massachusetts

Re: Register Tire Positions

Wed May 13, 2015 11:10 am

TimLee wrote:
jlv wrote:...1 year engine ...

No engine.
It is called an annual battery test by Nissan.
But not really a test.
:oops: Yes, I know that. I was typing it before I finished my morning coffee.
'13 SL+Prem (mfg 12/13, leased 4/14, bought 5/17) 33K miTesla S 75D (3/17) 27K mi
3 reservation canceled; X on order.

Tsiah
Posts: 88
Joined: Fri Jan 06, 2017 1:52 am
Delivery Date: 01 Oct 2017
Location: Salt Lake City

Re: Register Tire Positions

Mon Apr 09, 2018 9:33 am

In the tire registration, when I click reset that just tells leaf spy that the 4 tires are back in their home position, correct?
Is there a way to tell the software to save the position after a rotation rather than me trying to remember which tire went where when I started from the base layout? Rotate tires, remap, save, then next time I remap I click the way I moved them and save and it clears those boxes after saving.

Turbo3
Gold Member
Posts: 1974
Joined: Mon Jul 19, 2010 8:34 pm
Delivery Date: 12 May 2011
Leaf Number: 002191
Location: San Jose, CA

Re: Register Tire Positions

Tue Apr 10, 2018 5:36 pm

Tsiah wrote:In the tire registration, when I click reset that just tells leaf spy that the 4 tires are back in their home position, correct?
Is there a way to tell the software to save the position after a rotation rather than me trying to remember which tire went where when I started from the base layout? Rotate tires, remap, save, then next time I remap I click the way I moved them and save and it clears those boxes after saving.

I think the Virtual Tire Registration does what you want. Each time you rotate the tires you just enable virtual then tap one of the three normal ways of rotating tires. You don't press Reset unless you have done a real registration which places all the tires back in their assigned locations.

Return to “LEAF CANBus”