briscobully
Posts: 46
Joined: Wed Mar 14, 2018 8:04 am
Delivery Date: 02 Jun 2018
Leaf Number: 315457
Location: Chicago, IL

Can't Adjust VSP Settings in LeafSpy Pro

Thu Jun 07, 2018 7:38 am

Hi all, had been using lite for 3 months to help find my new to me Leaf using the Konnwei KW902 mini ELM327 with zero issues so went ahead and purchased the Pro Version (vo.45.119 en). Didn't need the pro but I wanted to support Turbo3 and all his work.

So, I tried to adjust the VSP sounds and found I couldn't check the boxes on the screen. With all the talk of the KW902 not working for some I decided to buy the LELink^2 that was recommended. Well, still can't select the boxes to adjust the vehicle sound.

I always assume it's a 'user error' and not the equipment. :roll: Please let me know what I'm doing wrong.
thanks
2015 Leaf 'S' w/ QC package - Brilliant Silver - 12 Bar / ODO- 13,845 miles/ Ahr =60.81 / SOH= 91.52 / QC = 10 / L1/L2 = 420

TravisT
Posts: 2
Joined: Fri Jun 08, 2018 12:21 pm
Delivery Date: 06 Jun 2018
Leaf Number: 424574

Re: Can't Adjust VSP Settings in LeafSpy Pro

Fri Jun 08, 2018 1:05 pm

Thanks for posting.
I'd like to add that I recently purchased a 2013, downloaded LeafSpy Pro, and bought a LELink. I've used the SW twice now.

Last night I was able to see the fifth data page to the right where sound settings are found. To experiment, I switched all sounds to off. Once I hit "Done" or "Confirm" (can't remember) a countdown meter showed up and quickly counted down from 160 or so, and once finished counting the VSP, back up, and one other on/off switch went back to ON, and the sounds 1-3 remained off.

Today at lunch I tried it again, but this time the fifth page to the right was no longer present on the app.

I'm unable to troubleshoot without some help on this. Hopefully I've elaborated on your situation too, briscobully.

magico13
Posts: 68
Joined: Thu Dec 22, 2016 12:39 pm
Location: Cleveland, OH

Re: Can't Adjust VSP Settings in LeafSpy Pro

Mon Jun 11, 2018 9:00 am

You have to enable the Service Menu from the settings. I believe it unchecks that box after you exit the app to prevent anyone from accidentally changing parts of the car. The car also should be on and it might require the car to be in "ready" mode.
2015 SV w/ QC

briscobully
Posts: 46
Joined: Wed Mar 14, 2018 8:04 am
Delivery Date: 02 Jun 2018
Leaf Number: 315457
Location: Chicago, IL

Re: Can't Adjust VSP Settings in LeafSpy Pro

Mon Jun 11, 2018 9:04 pm

magico13 wrote:You have to enable the Service Menu from the settings. I believe it unchecks that box after you exit the app to prevent anyone from accidentally changing parts of the car. The car also should be on and it might require the car to be in "ready" mode.


Correct the 'service screen' unchecks with every app exit. Emailed Turbo3, the app designer, and he told me to run a Trace ELM for him to review; when I did, it fixed the problem and the VSP screen allowed me to check and uncheck the boxes as needed. He was very responsive and timely with my questions! Went ahead and paid for the pro version to support him. Without it I would have been flying blind on the battery condition of the car I purchased. And passed on many that were sub par.
2015 Leaf 'S' w/ QC package - Brilliant Silver - 12 Bar / ODO- 13,845 miles/ Ahr =60.81 / SOH= 91.52 / QC = 10 / L1/L2 = 420

TravisT
Posts: 2
Joined: Fri Jun 08, 2018 12:21 pm
Delivery Date: 06 Jun 2018
Leaf Number: 424574

Re: Can't Adjust VSP Settings in LeafSpy Pro

Mon Jun 18, 2018 3:19 pm

Outstanding. Thank you for the replies and explanations.

Return to “LEAF CANBus”