User avatar
aqn
Posts: 815
Joined: Fri Oct 01, 2010 12:59 pm
Delivery Date: 30 Apr 2011
Leaf Number: 1333
Location: Austin, TX

Page loads take 10-18 seconds?!

Mon Jul 06, 2015 10:17 pm

I have not been on here in a while. The first thing I noticed on here is how long each page load is taking: at least 10 seconds, with a high of about 18-20 seconds. What changed beside the forum skin?

(But I see people already complained about it in the "New Forum format vs. Old Forum format"; I dunno know why one would talk about load speed in a thread titled "format...")
Last edited by aqn on Tue Jul 07, 2015 7:24 am, edited 1 time in total.
Anna Nguyen

2k1Toaster
Posts: 373
Joined: Mon Nov 18, 2013 5:45 pm
Delivery Date: 12 Nov 2013
Leaf Number: 420903

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Mon Jul 06, 2015 10:40 pm

Yup. It displays after 10+ seconds, but it really continues to load for MINUTES.

This is because of a combination of it being poorly coded and running on a $hitty server. Those speeds below are on a 100Mbps business class connection. That means it is guaranteed to never go below 100Mbps versus the consumer class "up to" a certain speed. Usually I get 120Mbps down easily.

Image
2013 Nissan Leaf SV with every option
2013 Prius C Package 4
2012 Lexus RX450h
2006 Prius Gen II, pIV
2005 Honda Civic Hybrid
2001 Honda Civic EX
1997 Honda Prelude SH
1981 DeLorean DMC12
and more...

User avatar
JimSouCal
Posts: 819
Joined: Tue Feb 08, 2011 12:54 pm

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Mon Jul 06, 2015 11:13 pm

Fair amount of time to google analytics...server latency... Perhaps check back in next monday to see if it's better....

User avatar
TomT
Posts: 10487
Joined: Sun Aug 08, 2010 12:09 pm
Delivery Date: 01 Mar 2011
Leaf Number: 000360
Location: Foothills of Granada Hills, CA
Contact: Website

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Tue Jul 07, 2015 7:03 am

Until this is resolved permanently, the site is all but unusable...

JimSouCal wrote:Fair amount of time to google analytics...server latency... Perhaps check back in next monday to see if it's better....
59,991 miles/12 bars/289 Gids/68.54 AHr/101% SOH/101.64% Hx 7May15 w/ new Lizard (barely made the warranty).
71,770 miles/12 bars/256 Gids/59.04 AHr/88% SOH/87.92% Hx 3Mar16 at lease return.

Now driving a 2017 Volt Premier. Model 3 reserved.

User avatar
aqn
Posts: 815
Joined: Fri Oct 01, 2010 12:59 pm
Delivery Date: 30 Apr 2011
Leaf Number: 1333
Location: Austin, TX

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Tue Jul 07, 2015 8:39 pm

The response time is great now! Don't change a thing! :)
Anna Nguyen

tenzhushoten
Posts: 1
Joined: Thu May 19, 2016 9:04 am
Delivery Date: 13 Mar 2016

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Thu May 19, 2016 9:06 am

I feel site loads fast !

electrician
Posts: 3
Joined: Thu Jan 05, 2017 8:20 pm
Delivery Date: 06 Jan 2017
Contact: Website

Re: Page loads take 10-18 seconds?!

Thu Jan 05, 2017 8:31 pm

site loads super fast to me
Kansas city Electrician
6304 NW Barry RD UNIT 901376A
Kansas city, MO 64154
(816) 579-0187
http://www.electriciankcmo.com

adrianrf
Posts: 5
Joined: Thu May 03, 2012 11:32 am
Delivery Date: 03 May 2012

Re: Page loads—like greased lightning!

Sat Jan 07, 2017 1:23 pm

fwiw, on my iPhone 6 / iOS 10.2.2, I'm seeing pageloads in under 2 seconds via WiFi to CenturyLink 100Mb fiber-to-the-home; and maybe 0.5-0.75 longer on AT&T LTE, showing signal strength at just 2 dots of 5…

nicely done, admin(s)! :D

Return to “Website/Forum Discussions”