jerkwagon
Posts: 15
Joined: Sat Mar 26, 2016 12:16 pm
Delivery Date: 28 Feb 2017
Leaf Number: 411662

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Mon Mar 06, 2017 11:08 pm

alozzy wrote:@tszukow, do you mind posting here:

viewtopic.php?f=31&t=23248&start=110

There are a bunch of Canadian owners of US Leafs in the same situation who would appreciate the details of how you talked a Surrey dealer to do the TCU copay replacement.

Thanks!



I took mine in to Jonker as well, they said the same thing. Took down my info on the TCU, ordered the new part, told me about the $200 cnd charge..
2013 Leaf SV US import

leafgak
Posts: 7
Joined: Mon Nov 07, 2016 5:52 am
Delivery Date: 10 Oct 2016
Leaf Number: 017468

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Thu Apr 20, 2017 7:58 pm

Bought a 2012 Leaf in October of 2016. Used the Carwings/Remote Connect 'til it died. I thought it was a great feature.

Therefore, I went for the Upgrade on March 2 of this year. The tech said he didn't have time to spend waiting on the unit to "RE-Sync" or something like that, and told me that if it doesn't start working by itself in 24 hours, "call the support people".

I've had a ticket with them since MARCH 8, it's not working yet, THE ONLY FOLKS I CAN TALK TO is the TIER 1 Support folks. I've complained and moaned for the longest, but it's just not getting fixed. I would sure like to talk to someone who can see what it's doing when I attempt to use it, rather that someone at the support level of "Is it plugged in?"

Do any of you guys have a specific place I could contact for an EXECUTIVE COMPLAINT on this matter?

I've kinda had it.

jdcbomb
Posts: 39
Joined: Tue May 19, 2015 12:17 pm
Delivery Date: 18 May 2015

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Mon Apr 24, 2017 6:38 pm

Near beginning of March, my new 3G TCU finally started working again, after it took Nissan several weeks to realize a mistakenly entered ID into their server. No issues since then until a couple days ago.

Now the vehicle is clearly connecting to the server, but any commands sent from the app or website come back with a time out error. Anyone else experiencing issues? I hope it won't take months to fix again...

GerryAZ
Gold Member
Posts: 1173
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:47 pm
Delivery Date: 12 Jun 2011
Location: Phoenix, AZ

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Tue Apr 25, 2017 11:05 pm

jdcbomb wrote:Near beginning of March, my new 3G TCU finally started working again, after it took Nissan several weeks to realize a mistakenly entered ID into their server. No issues since then until a couple days ago.

Now the vehicle is clearly connecting to the server, but any commands sent from the app or website come back with a time out error. Anyone else experiencing issues? I hope it won't take months to fix again...


I just requested status update using Android app on my BlackBerry--updated OK. You could try pulling the fuse for the telematics unit or disconnecting the 12-volt battery to reset the telematics unit.
Gerry
Silver LEAF 2011 SL rear ended (totaled) by in-attentive driver 1/4/2015 at 50,422 miles
Silver LEAF 2015 SL purchased 2/7/2015

cwerdna
Gold Member
Posts: 6628
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Tue Apr 25, 2017 11:19 pm

leafgak wrote:Bought a 2012 Leaf in October of 2016. Used the Carwings/Remote Connect 'til it died. I thought it was a great feature.

Therefore, I went for the Upgrade on March 2 of this year. The tech said he didn't have time to spend waiting on the unit to "RE-Sync" or something like that, and told me that if it doesn't start working by itself in 24 hours, "call the support people".

I've had a ticket with them since MARCH 8, it's not working yet, THE ONLY FOLKS I CAN TALK TO is the TIER 1 Support folks. I've complained and moaned for the longest, but it's just not getting fixed. I would sure like to talk to someone who can see what it's doing when I attempt to use it, rather that someone at the support level of "Is it plugged in?"

I used mine until around 1st week of Jan 2017 when it stopped working, which was later than I expected.

I finally went for the upgrade to the 3G-capable TCU in mid-March and when it didn't work right off the bat, I was told it could take 24 to 48 hours. Well, still doesn't work and fails to connect, often w/an error containing (B02).

My saga is at viewtopic.php?f=31&t=21573&p=491430&hilit=b02#p491430. I'm taking the car in tomorrow morning, finally.

'13 blue Leaf SV w/premium package (owned)
'13 blue Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)
'06 Prius

jdcbomb
Posts: 39
Joined: Tue May 19, 2015 12:17 pm
Delivery Date: 18 May 2015

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Wed May 03, 2017 8:04 am

GerryAZ wrote:
jdcbomb wrote:Near beginning of March, my new 3G TCU finally started working again, after it took Nissan several weeks to realize a mistakenly entered ID into their server. No issues since then until a couple days ago.

Now the vehicle is clearly connecting to the server, but any commands sent from the app or website come back with a time out error. Anyone else experiencing issues? I hope it won't take months to fix again...


I just requested status update using Android app on my BlackBerry--updated OK. You could try pulling the fuse for the telematics unit or disconnecting the 12-volt battery to reset the telematics unit.


Thanks for the suggestion, but I didn't do anything to the fuse and just a couple days ago the app and website started working again. Sounds like an outage on the server side after I opened another ticket with NissanConnect support. Have no other details as to why / where the issue or the scope of it...kinda sad the service just goes down randomly.

leafgak
Posts: 7
Joined: Mon Nov 07, 2016 5:52 am
Delivery Date: 10 Oct 2016
Leaf Number: 017468

Re: Nissan Leaf TCU 3g Upgrade/Replacement

Wed May 03, 2017 3:00 pm

OK, After almost a full month , I was advised by the Telephone Contact to take it back to the dealer 'cause they think the installed TCU 3G unit was defective.

So, I did, and it was.

Just got it back this afternoon and it seems to work just fine.

Now I've got to look into the RSS Feeds 'cause I never explored that before.

Return to “Range / Efficiency / Carwings”