elektromobil
Posts: 19
Joined: Fri Apr 19, 2013 1:16 pm
Delivery Date: 28 Oct 2013
Location: Slovenija

Heat pump not work

Thu Feb 05, 2015 4:40 am

Hello everyone,
I have a problem with the heat pump Leaf Acenta, MY 2013 . First of all there was a problem with the timing heating, but now not work anymore at all. Light for heating councils but on display there is no kilowatt. Does anyone have a similar problem. It is a prpoblem in heat pump or control unit.
Thanks for any reply

User avatar
DNAinaGoodWay
Posts: 2768
Joined: Mon Dec 17, 2012 1:43 am
Delivery Date: 03 Dec 2012
Leaf Number: 23156
Location: Central Massachusetts

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 2:56 am

Many threads on this, try out the search function above.

Try using a low fan speed and see if you get any heat at all.
'12 SL last reading @ 2 yr, 22k, 260 GIDs, 62.35 Ahr

'15 SV w/QC, Mfd 5/14, Leased 8/14, 292 GIDs, 64.38 Ahr when new
@ 36 months, 34k, 270 GID, 57.49 Ahr

'17 Bolt LT



6.72 kW Array

elektromobil
Posts: 19
Joined: Fri Apr 19, 2013 1:16 pm
Delivery Date: 28 Oct 2013
Location: Slovenija

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 5:31 am

Hy,
Thanks for the hint, but is no changes. Heating not work. By using the search function, I not found similar faults as my problem with heat pump. I asked on this forum, because in our country is no service and does not sell Leaf so I dont have any help. Leaf I must to driven to another country for repair, and that will take me more than a week. To service I have mountain roads, which is now a big problem without heating. Also at us now it's snowing and I can not drive it. Are there any program for Leaf to examine all fault via OBD interface? I have Leaf spy pro, but not have a such function for reset falts. I really would like to ask for any kind of solution.
thank you

User avatar
DNAinaGoodWay
Posts: 2768
Joined: Mon Dec 17, 2012 1:43 am
Delivery Date: 03 Dec 2012
Leaf Number: 23156
Location: Central Massachusetts

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 7:00 am

Have you checked the fuses?
'12 SL last reading @ 2 yr, 22k, 260 GIDs, 62.35 Ahr

'15 SV w/QC, Mfd 5/14, Leased 8/14, 292 GIDs, 64.38 Ahr when new
@ 36 months, 34k, 270 GID, 57.49 Ahr

'17 Bolt LT



6.72 kW Array

elektromobil
Posts: 19
Joined: Fri Apr 19, 2013 1:16 pm
Delivery Date: 28 Oct 2013
Location: Slovenija

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 8:26 am

Hy,
All fuse in at the engine place is good.

User avatar
DNAinaGoodWay
Posts: 2768
Joined: Mon Dec 17, 2012 1:43 am
Delivery Date: 03 Dec 2012
Leaf Number: 23156
Location: Central Massachusetts

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 8:32 am

I haven't used LEAF Spy Pro yet, but I'm pretty sure you can read and reset fault codes with it. If you go over to the LEAF Spy thread and ask there, I'm sure someone could help you.
'12 SL last reading @ 2 yr, 22k, 260 GIDs, 62.35 Ahr

'15 SV w/QC, Mfd 5/14, Leased 8/14, 292 GIDs, 64.38 Ahr when new
@ 36 months, 34k, 270 GID, 57.49 Ahr

'17 Bolt LT



6.72 kW Array

TimLee
Posts: 2811
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:40 am
Delivery Date: 17 May 2011
Leaf Number: 2026
Location: Chattanooga, TN

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 8:55 am

elektromobil wrote:...Are there any program for Leaf to examine all fault via OBD interface? I have Leaf spy pro, but not have a such function for reset faults....
In LEAF Spy Pro you have to go into Settings and Enable the Service Screen.
It will then list all stored fault codes.
It does include the ability to reset them.
Just be sure you save a list of them first.

But depending on what is causing the heat pump to not work there may not be a fault code.

Tim Lee
Chattanooga, TN

Man. Date: 03/10/11, VIN # 2026
Delivered 05-17-2011
Blue Ocean, 2011 SL-eTec

elektromobil
Posts: 19
Joined: Fri Apr 19, 2013 1:16 pm
Delivery Date: 28 Oct 2013
Location: Slovenija

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 9:22 am

Hy,
Thanks both for help. Now I see error on phone display with Leaf spy pro.
B2773 0009 HVAC PTC heater circuit 1 HAC-75
B2774 0009 HVAC PTC heater circuit 2 HAC-75
What could be this fault?
Thank you

User avatar
DNAinaGoodWay
Posts: 2768
Joined: Mon Dec 17, 2012 1:43 am
Delivery Date: 03 Dec 2012
Leaf Number: 23156
Location: Central Massachusetts

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 10:01 am

Googled it:

B2774 PTC HEATER CIRCUIT 2 When PTC heater circuit system (PTC 2) malfunction
is detected

Possible cause:
PTC heater
• High voltage harness or connectors
(PTC heater high voltage circuit is open or shorted)


So, maybe check all the connections. If not, it gets more complicated.
'12 SL last reading @ 2 yr, 22k, 260 GIDs, 62.35 Ahr

'15 SV w/QC, Mfd 5/14, Leased 8/14, 292 GIDs, 64.38 Ahr when new
@ 36 months, 34k, 270 GID, 57.49 Ahr

'17 Bolt LT



6.72 kW Array

elektromobil
Posts: 19
Joined: Fri Apr 19, 2013 1:16 pm
Delivery Date: 28 Oct 2013
Location: Slovenija

Re: Heat pump not work

Fri Feb 06, 2015 11:08 am

Then I have a bigger problem. Connectors are ok. Leaf is only 1.5 years old, so belive that heat pump will repair under warranty.
Thanks for the help

Return to “Problems / Troubleshooting”