Page 3 of 12

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 6:48 pm
by EVDRIVER
Almost all reputable MFG pay return shipping, particularly when it is basically DOA.

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 8:03 pm
by GeekEV
EVDRIVER wrote:Almost all reputable MFG pay return shipping, particularly when it is basically DOA.
Well, we know what the prevailing public opinion on AV is. :lol:

On the one hand, the regional manager has been calling me all evening to try different things, but we're finally resigned to sending it back. On the other hand, they're adamant about not paying return shipping. They seem miffed that I didn't have them install it...

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 9:44 pm
by evnow
MrZorg wrote:On the one hand, the regional manager has been calling me all evening to try different things, but we're finally resigned to sending it back. On the other hand, they're adamant about not paying return shipping. They seem miffed that I didn't have them install it...
Aren't you asking them to come and replace it for $300 ... ?

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 10:06 pm
by smkettner
Again $300 would seem rather high for 30 minutes work :shock:
I bet a local guy would swap it for $100

At least you should be able to ship it for less than the $50 AV charges
You saved the box, right?

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 10:31 pm
by GeekEV
Yeah, I saved the box. I'll swap it myself, thank you very much. Even if I don't get them to pick up my return shipping, I still come out WAAAAY ahead of the game. I think I have the dubious honor of being the first cash-and-carry AV customer to need an RMA. They don't seem to have the process completely figured out yet. The second guy I spoke to said they'd discuss the shipping since it was DOA and see what they decide.

Anyhoo...

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 10:34 pm
by GeekEV
Oh, forgot to mention, they did at least agree to do a cross-ship to minimize downtime. That's something.

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 10:54 pm
by LakeLeaf
A little strange that they won't pay to ship it back.

I don't understand why it matters who installed it. If the unit is faulty, it's faulty and AV should stand behind it. Heck - I've had stuff that costs $25 shipped and had issues and the shipped promptly issued an RMA and paid for the return shipping. This sucker is about $800.

If it turns out to be an issue with the installation - then AV may want to rethink whether then want to do cash and carry - or relook at their documentation to make the installation flawless.

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 11:13 pm
by smkettner
It was installed on 240vac with a double breaker, yes?
I can't imagine it is the installation. Pretty much a slam dunk.

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 11:20 pm
by GeekEV
I know, right? Maybe they'll change their mind. From all the tests they had me do, they seem pretty sure it's not the car or the charger proper, but rather a faulty J1772 connector. They said they'd seen this once before, but that since it was their own install they found and swapped it on the spot. They were also quick to point out that the connector was the one piece they bought and didn't make themselves. :lol:

EDIT: typo, it's J1772 not J1172...

Re: Nissan/AV L2 EVSE not charging

Posted: Wed Feb 16, 2011 11:29 pm
by evnow
MrZorg wrote:I know, right? Maybe they'll change their mind. From all the tests they had me do, they seem pretty sure it's not the car or the charger proper, but rather a faulty J1172 connector. They said they'd seen this once before, but that since it was their own install they found and swapped it on the spot. They were also quick to point out that the connector was the one piece they bought and didn't make themselves. :lol:
In that case it makes sense to swap it out yourself.