Page 3 of 6

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Thu Apr 14, 2011 9:16 am
by bodengroden
I had problems with the original firmware, (incomplete charging, rebooting on it's own bad wifi connection) But since I ran an ethernet cable and updated the latest firmware I tried an 80% last night and it worked fine. Hopefully the problems are behind us.

It would be nice if we could put the screen to sleep or add a dimmer feature to cut the power consumption...but that is a small thing overall for now.

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Thu Apr 14, 2011 9:47 am
by TomT
Ditto!
EVDRIVER wrote:I don't understand why people are using the Blink timers. I have no problems of any kind and my wireless works great and charging is fine every time.

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Thu Apr 14, 2011 9:57 am
by wsbca
evnow wrote:
DeaneG wrote:Only difference I have noted so far from 1.4 is that the Blink is back to saying "Charging" when plugged into the Leaf and not charging (using Leaf's timer).
LOL. They rolled back a feature in the new version !

Not from what I'm seeing - it's working properly now. Car plugged in, Leaf timer set but start time not reached yet, Blink says "not charging", which it's not, but also now knows the car is plugged in - it says "unplug anytime" rather than "plug your car in". When Leaf timer kicks in, Blink switches to say "charging. Still need to confirm that when charge is complete it reverts, but I think it does.

Last night's Blink kWh as shown in the portal: 7.33
Charging started at 9pm, stopped at 10:58 - at the (Jimmydreams TED-observed) 3.77 kW draw, that would come out to 7.41 kWh - quite close.

(and, it works out to exactly 3.2 miles per kWh from the wall, which is consistent with what we've been deriving all along using the 3.77 value and the wall time)

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Thu Apr 14, 2011 10:26 am
by TEG
Firmware apparently download while charging. When I unplugged the cable from the vehicle it immediately switched to "updating firmware" and rebooted. At least it didn't try to force a reboot while charging...

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Thu Apr 14, 2011 12:34 pm
by evnow
wsbca wrote:Not from what I'm seeing - it's working properly now.
Yes - it seems to be working ok.

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Fri Apr 15, 2011 8:08 am
by turbo2ltr
Success!

Two people from EcoT called me yesterday. One I missed but the other asked me how it was going, (not sure why since they seemed to already know everything that was going on with my unit). They asked if it was Ok to call every few days to check up, I said sure.

But last night I went from 2 or 3 bars to full with nary an issue. Looks like 1.5 finally solved the problem...well at least the one I was having.

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Fri Apr 15, 2011 9:22 am
by cyellen
How boring is this going to be? My Blink has been connected via wi-fi all week, it charges exactly like it is supposed to and the stats are up-to-date and correct. Yay!

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Fri Apr 15, 2011 9:25 am
by derkraut
cyellen wrote:How boring is this going to be? My Blink has been connected via wi-fi all week, it charges exactly like it is supposed to and the stats are up-to-date and correct. Yay!

SSSSHHHH!! :P

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Fri Apr 15, 2011 11:11 am
by Jimmydreams
derkraut wrote:
cyellen wrote:How boring is this going to be? My Blink has been connected via wi-fi all week, it charges exactly like it is supposed to and the stats are up-to-date and correct. Yay!

SSSSHHHH!! :P
No kidding. So far, 1.5A is working like it's supposed to for me. Although I did break down and hardwire it to my LAN. ;)

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.5A

Posted: Fri Apr 15, 2011 4:50 pm
by IBELEAF
Just got upgraded manually to latest firmware after being couple weeks on v1, should be smooth sailing with firmware updates from now on and I am ready to enjoy all the charging fun. :twisted: