cwerdna
Posts: 10394
Joined: Fri Jun 03, 2011 4:31 pm
Delivery Date: 28 Jul 2013
Location: SF Bay Area, CA

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Fri Feb 14, 2020 7:21 pm

xafalcon wrote:
Fri Feb 07, 2020 3:39 pm
Leafspy lite working and providing sensible data

But I'm having trouble accessing the Settings/System menu - the 3 bars at the top right hand corner of the page. I simply cannot select it no matter what I try

I'm using a samsung galaxy Note A tablet SM-T515. It's brand new. Android version 9

Any help much appreciated

I want to get Leaf Spy Pro, but I don't want to waste money if I won't be able to access the System/Setting menu in that app either
I have no Samsung Android tablet but on my Pixel 3 w/Leaf Spy Pro, there is a pretty large area you can tap to bring up that menu. If you press and hold on the background, you should see an orange box showing the hittable area.

Normally, I wouldn't recommend buying any Android tablet, but that's a different issue. Generally, non-Google branded devices are rather behind on picking the latest version of Android (if they ever receive it) and security updates. From https://source.android.com/security/bulletin, they seem to come out about once a month. My Pixel 3 is on Android 10 (which has been out since Sept 2019) and receives monthly security updates.

'19 Bolt Premier
'13 Leaf SV w/premium package (owned)
'13 Leaf SV w/QC + LED & premium packages (lease over, car returned)

Please don't PM me with Leaf questions. Just post in the topic that seems most appropriate.

Pomonabill220
Posts: 42
Joined: Fri Mar 09, 2018 10:24 pm
Delivery Date: 03 Mar 2018
Leaf Number: 300393

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Fri Feb 14, 2020 8:39 pm

xafalcon wrote:
Fri Feb 14, 2020 7:18 pm
Thanks both, hopefully getting closer to resolving and then getting a Leaf spy Pro

Is "turbos' email = WattsLeft.meter@gmail.com

If not, what is Turbos email?

Remember, I can't access settings / setup screens so if it's in there, I can't get to it

Thanks again
That's it! He may respond within the day, or it may be a couple of days, but he WILL respond. Just treat him with respect and he will do the same to you. He is a great resource and know the Leaf very well.

xafalcon
Posts: 9
Joined: Thu Jan 23, 2020 2:26 pm
Delivery Date: 23 Jan 2020

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Sat Feb 15, 2020 6:54 pm

Thanks once again for helping the newby. Hopefully Turbo is able to assist

xafalcon
Posts: 9
Joined: Thu Jan 23, 2020 2:26 pm
Delivery Date: 23 Jan 2020

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Sun Apr 05, 2020 10:05 pm

Just to close my inquiry out, for anyone searching in the future

It is a known bug, and the app developer suggested I try a beta version of Leafspy Pro. This accesses the menu via a "swipe from left to right" action, and worked perfectly on my tablet

Thanks to those who put me in contact with Turbo3

goodwinc
Posts: 2
Joined: Mon Aug 12, 2019 7:38 am
Delivery Date: 12 Jun 2019

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Tue May 05, 2020 3:27 pm

Very strange bug there - I have Android headunit (Rockchip 3399, Android 9). And Leaf Spy fails to connect to ELM on ELM01 step (with "AStream_Terminated (Exception) Not initialized" error message). But same time, that ELM adapter works fine on two Android phones with Leaf Spy. And also, on that headunit, if I'll run other software for ODB (ELM Identifier or Torque for ex.), close it and then open Leaf Spy immediately - it connects to ELM fine and works until restart. Does anybody have such issues? Any suggestions, workarounds?

P.S. Will try to collect log file in next days

goodwinc
Posts: 2
Joined: Mon Aug 12, 2019 7:38 am
Delivery Date: 12 Jun 2019

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Thu May 07, 2020 1:41 pm

Turbo3 wrote:
Wed Sep 11, 2013 4:14 pm
Use this topic
Here is log:
05/05/2020 20:13:23 00 000 100 Step 0 - BtAdmin already Initialized MacAdr = AA:BB:CC:11:22:33
05/05/2020 20:13:23 00 000 100 Step 1 - Using_WiFi=false Bluetooth=true WiFi=true
05/05/2020 20:13:24 13 000 100 Step 3 - BtConnect: Trying to connect to BT device AA:BB:CC:11:22:33 1 (Wait for interrupt)
05/05/2020 20:13:24 03 000 100 Step 4 - 0.2 sec. Serial Port Opened Successfully & Service Started.
05/05/2020 20:13:24 03 000 0 Step 5 - AStreamT Initialize to BTSerial
05/05/2020 20:13:24 04 000 0 AStream_Terminated (Exception) Not initialized
05/05/2020 20:13:29 04 001 0 Timer Tick cmd # 1
05/05/2020 20:13:34 04 001 0 Timer Tick cmd # 1
05/05/2020 20:13:36 04 001 100 Step 5 - Closing AStream & Disconect Bluetooth
05/05/2020 20:15:13 00 000 100 LoadSetup
05/05/2020 20:15:13 00 000 100 Closed
That happens everytime after headunit is awakening or after reboot. And after running Torque just before Leaf Spy - everything is going ok, and Leaf Spy works just fine. Any ideas what that can be and how to deal with that? Looks like issue with app, as other OBD applications are working fine.

Return to “LEAF CANBus”