Page 160 of 205

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Tue Apr 18, 2017 11:02 pm
by GerryAZ
Try turning off the motor/braking display in settings. I have always had lockup issues whenever I activate that display.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Wed Apr 19, 2017 6:22 am
by Turbo3
IIama wrote:
IIama wrote:
Turbo3 wrote: Has there been any update in regards to BTLE support?

I have a LeLink I purchased just for use with this app, but I'm wondering if I should give up on the BTLE idea.
The next version of LeafSpy Pro has just been release with support for the LELink Bluetooth 4.x LE adapter.

This is the production release not a test release so everyone with LeafSpy Pro should update to it (0.39.97). The Help file has also been updated with all the new features and has gone from being 31 pages to 48 pages long.
Alright, you win, purchased :)

That said, something weird is going on with my configuration (LeLink BTLE adapter, Nexus 6P running stock Marshmallow).

Most of the time, I do receive some data (braking/motor stats, but wrong scale), but most other data seems to be stale after initial connect.

Restarting the app doesn't fix the issue, but unplugging the dongle does (at least for a few minutes).

What would be the best way to troubleshoot this?
The instructions for the "Experimental" Brake and Motor monitor feature says to disable if you have any trouble. You are having trouble so turn it off.

It is best not to start with the experimental features until you have verified everything else is working ok. Then you can try the experimental stuff.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Wed Apr 19, 2017 9:13 pm
by webfootguy
I am on Android 6.0 on a LG G4 on T-Mobile and my Leaf Spy Pro just upgraded from v0.38 to v0.39. Now my adapter which worked fine on previous releases won't work. The adapter I am using is: https://smile.amazon.com/gp/product/B00PJPHEBO.

Any suggestions on how to debug the problem or how to go back to version 38?

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 7:05 am
by Turbo3
webfootguy wrote:I am on Android 6.0 on a LG G4 on T-Mobile and my Leaf Spy Pro just upgraded from v0.38 to v0.39. Now my adapter which worked fine on previous releases won't work. The adapter I am using is: https://smile.amazon.com/gp/product/B00PJPHEBO.

Any suggestions on how to debug the problem or how to go back to version 38?
What status and colors are you seeing in the bottom right corner status box?

You could also try turning on the slow transfer mode on the Settings/Options panel and see it that helps.

I need an ELM trace to see what is going on. See bottom of the built-in help for how to do it.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 11:49 am
by ClarD
Turbo3 wrote: It is best not to start with the experimental features until you have verified everything else is working ok. Then you can try the experimental stuff.
I don't recall enabling the Braking & Motor Monitor, but it was causing my Konnwei KW903 to freeze when I visited that screen.
I disabled that feature, and the KW903 half height seems to be a good unit. It connects and holds connection much better than my VGate ELM 327 full height unit. I rarely used LeafSpy while driving, because I knocked the full height dongle out of the socket once.

Will this feature be made to work for dongles that currently freeze?

2013 Leaf S, Android 7.0 Samsung Galaxy S7, LeafSpy Pro v0.39.97, Konnwei KW903 from Amazon "Best Compu".

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 12:00 pm
by ClarD
In the http://www.electricvehiclewiki.com/Leaf_Spy_Pro it says
"calibrate the 12 volt battery voltage", but I can't find that. in my LeafSpy Pro v0.39.37
A DMM shows 12.28v while LeafSpy shows 12.88

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 12:32 pm
by webfootguy
Slow transfer mode fixed it for this adapter. Thanks for the hint. I can still do a trace without the slow transfer mode if you want.
Turbo3 wrote:
webfootguy wrote:I am on Android 6.0 on a LG G4 on T-Mobile and my Leaf Spy Pro just upgraded from v0.38 to v0.39. Now my adapter which worked fine on previous releases won't work. The adapter I am using is: https://smile.amazon.com/gp/product/B00PJPHEBO.

Any suggestions on how to debug the problem or how to go back to version 38?
What status and colors are you seeing in the bottom right corner status box?

You could also try turning on the slow transfer mode on the Settings/Options panel and see it that helps.

I need an ELM trace to see what is going on. See bottom of the built-in help for how to do it.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 2:36 pm
by Turbo3
ClarD wrote:In the http://www.electricvehiclewiki.com/Leaf_Spy_Pro it says
"calibrate the 12 volt battery voltage", but I can't find that. in my LeafSpy Pro v0.39.37
A DMM shows 12.28v while LeafSpy shows 12.88
That is old documentation. The 12 volts is now read from the Leaf directly.

It is the 12 volts as seen and measured by the VCM ECU.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 2:40 pm
by Turbo3
webfootguy wrote:Slow transfer mode fixed it for this adapter. Thanks for the hint. I can still do a trace without the slow transfer mode if you want.
Turbo3 wrote:
webfootguy wrote:I am on Android 6.0 on a LG G4 on T-Mobile and my Leaf Spy Pro just upgraded from v0.38 to v0.39. Now my adapter which worked fine on previous releases won't work. The adapter I am using is: https://smile.amazon.com/gp/product/B00PJPHEBO.

Any suggestions on how to debug the problem or how to go back to version 38?
What status and colors are you seeing in the bottom right corner status box?

You could also try turning on the slow transfer mode on the Settings/Options panel and see it that helps.

I need an ELM trace to see what is going on. See bottom of the built-in help for how to do it.
I would be interested in seeing what is up with the Cyanogenmod mode and exactly why it did not help. It should result in very slow transfers so one of my hang timers might be the problem. An ELM trace would help.

Re: Leaf Spy and Leaf Spy Pro

Posted: Thu Apr 20, 2017 2:43 pm
by Turbo3
ClarD wrote:
Turbo3 wrote:
IIama wrote:
I don't recall enabling the Braking & Motor Monitor, but it was causing my Konnwei KW903 to freeze when I visited that screen.
I disabled that feature, and the KW903 half height seems to be a good unit. It connects and holds connection much better than my VGate ELM 327 full height unit. I never used LeafSpy while driving, because I knocked the full height dongle out of the socket once.

Will this feature be made to work for dongles that currently freeze?

2013 Leaf S, Android 7.0 Samsung Galaxy S7, LeafSpy Pro v0.39.97, Konnwei KW903 from Amazon "Best Compu".
I might have time later this year to do more testing to see if it can be made more stable or I might use a different approach that does not have this problem.