Page 4 of 4

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Thu Apr 25, 2019 6:35 am
by kennedyjalex
My App does not refresh...again! It has been broken since April 14, 2019.

Nissan is doing an absolutely awful job with making this app more responsive or even keeping it working!

My next car is a Tesla folks!

Even if it is worth skipping buying another car for two years or so...

Alex

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Thu Apr 25, 2019 12:45 pm
by Coinneach
kennedyjalex wrote:My App does not refresh...again! It has been broken since April 14, 2019.

Nissan is doing an absolutely awful job with making this app more responsive or even keeping it working!

My next car is a Tesla folks!

Even if it is worth skipping buying another car for two years or so...

Alex
Are you aware that the most recent M3 update causes the tablet, which contains ALL the instrumentation, to black out and require a hard reset?

Shunning an entire make/model because a non-essential feature doesn't work is foolish. Declaring one's intention to go to a fundamentally flawed competitor is beyond foolish. But you do do, boo.

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Thu Apr 25, 2019 12:48 pm
by rogersleaf
Looks like mine is working again. The data was backdated to 4/22 3:15 pm, refreshed to current upon update.

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Wed May 22, 2019 9:12 am
by dsh
The Nissan app V6.3.7 looks like it's down again...it stopped giving me any range number or percent charged but says it's updated with the correct date and time. Anybody else have a problem?

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Fri May 24, 2019 1:49 am
by GerryAZ
I just requested and received status update through the EV Connect app on my BlackBerry (Android app).

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Fri May 24, 2019 5:33 am
by SalisburySam
For the last several days including this morning as I write this, I’ve had no connectivity to NissanConnectEV and get this message:
A7F54186-D3A8-4AC5-B888-344702F26A8A.jpeg
I tried the suggested phone number and after 7 minutes on hold gave up. Just keeping this tool working seems too much for Nissan’s engineers as it has been a weakness in the LEAF ownership experience...for the last 7 years in my case. I get the same message when the car is in the garage, my driveway, in several parking lots out shopping, etc. Has not worked anywhere.

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Sat May 25, 2019 9:09 pm
by GerryAZ
I have been getting my plug in reminder emails and charge complete emails/texts without issue except for short periods of time when Nissan servers or AT&T cellular sites are down. I just requested status update via the Android app on my BlackBerry and the updated status came through in about 40 seconds. Status updates have been slow ever since the servers and app were updated, but climate control requests go through to my car quickly.

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Tue May 28, 2019 8:51 pm
by dsh
SalisburySam wrote:For the last several days including this morning as I write this, I’ve had no connectivity to NissanConnectEV and get this message:
A7F54186-D3A8-4AC5-B888-344702F26A8A.jpeg
I tried the suggested phone number and after 7 minutes on hold gave up. Just keeping this tool working seems too much for Nissan’s engineers as it has been a weakness in the LEAF ownership experience...for the last 7 years in my case. I get the same message when the car is in the garage, my driveway, in several parking lots out shopping, etc. Has not worked anywhere.
You may need to pull the 20amp Audio fuse in the engine compartment fuse box to reset the TCU.

Re: Updated Smartphone App (NissanConnect EV)?

Posted: Wed May 29, 2019 6:19 am
by SalisburySam
UPDATE: I tried the Nissan phone number a few more times and actually got through. The kind and seemingly knowledgeable agent said this issue is not unknown and there is a service bulletin out: TSB NTB18-045b, 2011-2015 Leaf; 12 Volt Battery Loses Charge And/Or Telematics Services Do Not Work. My (still original) 12v shows acceptable voltage and is maintained on a battery tender so that might not be the problem. So off to the dealer for the first time in a few, ok several, years.

What I don’t understand is why this started May 17, 2019. Also the TSB is dated in June, 2018. Guess I need to see the dealer more often...or not.

Thanks to the others who had suggestions...much appreciated!