Page 2 of 2

Re: Tire Pressure Monitoring System - Post-Winter Tires

Posted: Mon Dec 09, 2019 9:30 am
by BrockWI
They likely won't come on if just sitting in the trunk. Usually it is the spinning motion that wakes up the sensor, unless you hit a LOT of potholes that likely won't work :) My guess is the last pressure the car saw was 36 and that it is "stuck" with those alst numbers.

Re: Tire Pressure Monitoring System - Post-Winter Tires

Posted: Mon Dec 09, 2019 7:20 pm
by GerryAZ
dmacarthur wrote:
Mon Dec 09, 2019 9:26 am
Related: we have winter tires on rims without sensors, and do not mind the light (or will put tape over it), but now the warning screen comes on whenever we start the car showing one tire as 36 PSI, left rear, even tho the car has been many miles with the winter tires. I will try putting the summer tires in the trunk, see if they can pick up the sensor? any other ideas? 2019 Leaf Plus S, driver screen starts up with that graphic of the 4 wheels and one showing in red as 36 PSI. We press OK and it goes away, till next start-up. Thanks!
There may be something else wrong with the system. My 2019 shows dashes (--) instead of each pressure after turning the car on until speed gets high enough to cause sensors to start transmitting. The dashes will be replaced by pressures one at a time until all sensors are active.

Re: Tire Pressure Monitoring System - Post-Winter Tires

Posted: Fri Jun 19, 2020 6:18 am
by Zugzwang
Hi, I'm the OP of this thread and I just wanted to update my experience, in case it benefits anyone else:

When I finally had the winter tires taken off and the summer tires put back on, the sensors kicked right back in and the Tire Pressure Monitoring System began functioning normally. My error light went away. I was worried this would require some additional process and result in an additional charge at my garage. It did not.

One more reason to enjoy the summer, I guess!

Though I really should look further into the cloning suggestion above. I'm sure it's a superior solution. Thus far, I've just relied on manual tire pressure testing throughout the winter.

Thanks again for everyone's assistance and thoughts on this.

Re: Tire Pressure Monitoring System - Post-Winter Tires

Posted: Sat Jan 30, 2021 11:23 pm
by goldbrick
I know this is an old thread but I just re-registered my original rims with snow tires after having summer tires with non-functioning TPMS sensors on them for some time. I tried the re-learn TPMS protocol with LeafSpyPro with the tires at the recommended pressures but the status was stuck in IDLE. Then I noticed that I had DTC's for something like 'no TPMS signal from ** tire'. There was a code for each tire, 4 in all. So I cleared the DTC's and restarted the learn TPMS function with LSP and it worked! No more flat tire light, FINALLY.

I have since bought new TPMS sensors for my summer tires and had someone with an Autel tool register them to the car. When winter is over I'm hoping I can mount those tires, run the TPMS registration again with LSP and have it all work. We'll see.