tattoogunman
Posts: 211
Joined: Tue Jun 07, 2016 6:17 pm
Delivery Date: 08 Jun 2016
Location: Plano, Texas

Noise accelerate/decelerate

Fri Jun 14, 2019 4:02 pm

Noise just started today (I think or I never noticed) and I first noticed it while the A/C was on. Upon acceleration and/or deceleration, there is a very slight "motor" noise (or think of a wheel bearing going bad type noise where it matches accelerate/decelerate) that increases/decreases while accelerating/decelerating. I turned off the A/C and it seemed to stop, but then I noticed it again even after the A/C was switched off, but it wasn't nearly as loud. 2015 S with around 44K.

dwnhlbikr
Posts: 2
Joined: Thu Aug 15, 2019 6:42 am
Delivery Date: 15 Aug 2019

Re: Noise accelerate/decelerate

Thu Aug 15, 2019 6:43 am

I just started having this issue as well. Have you found out anything?

kschramm
Posts: 6
Joined: Wed Sep 20, 2017 7:19 pm
Delivery Date: 20 Sep 2017
Leaf Number: 312991

Re: Noise accelerate/decelerate

Thu Aug 15, 2019 2:18 pm

could be wheel bearing. I had to get one of the wheel bearings replaced after only 7,500 miles. It was a noticeable hum when I would reach speeds over 40 mph.

dwnhlbikr
Posts: 2
Joined: Thu Aug 15, 2019 6:42 am
Delivery Date: 15 Aug 2019

Re: Noise accelerate/decelerate

Thu Aug 15, 2019 3:00 pm

Found out today that it is a bearing in the inner trans-axle.

swigg321
Posts: 1
Joined: Wed Aug 21, 2019 6:11 am
Delivery Date: 21 Aug 2019
Leaf Number: 421714

Re: Noise accelerate/decelerate

Wed Nov 06, 2019 5:26 pm

dwnhlbikr wrote:
Thu Aug 15, 2019 3:00 pm
Found out today that it is a bearing in the inner trans-axle.
is that the bearing mounted to the transmission..? how much did they charge for that?

roger1818
Posts: 17
Joined: Wed Sep 18, 2019 1:09 pm
Delivery Date: 27 Jun 2019
Leaf Number: 315029

Re: Noise accelerate/decelerate

Thu Nov 21, 2019 2:33 pm

I started noticing a noise at low speeds on my 2019 Leaf SV. It seems to only occur when the outside temperature is near or below freezing (0C or 32F) and the heater is on. It as if I am hearing the electrical heater (I thought I read somewhere that the Leaf stops using the heat pump at about the freezing point), but that wouldn't explain why the noise stops when I come to a stop, and I can't see why an electrical heater would make more noise than a heat pump.

Is this normal? Any thoughts?
2019 Leaf SV
Ottawa, Ontario, Canada

Return to “Problems / Troubleshooting”