driveleaf
Posts: 166
Joined: Sun Aug 15, 2010 2:31 am

RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 7:26 am

Ok, I've tried everything I can think of. Anybody else running into this?

I really want the RSS feeds to work, so that I can listen to the synthetic voice as it attempts to read me the news. But everytime I log into Carwings, and attempt to add an RSS feed address, it simply tells me the address isn't correct.

First of all, the "Add" button never stops being greyed out. But if I click on the "Use Predefined Title" button, I can at least get the following error message to appear:

"Invalid URL. Enter an RSS feed."
Image

I've tried Google, BBC, Digg RSS feeds, and all give the same response. Carwings needs a better UI.

User avatar
Randy
Moderator
Posts: 2154
Joined: Thu Apr 22, 2010 12:29 pm
Delivery Date: 04 Jan 2011
Leaf Number: 0191
Location: San Diego, CA

Re: RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 7:43 am

Here are examples of RSS feeds that I have in my system:

http://rss.cnn.com/rss/cnn_topstories.rss

http://www.10news.com/news/topstory.rss

http://rss.weather.com/weather/rss/loca ... ar=LWO_rss#


The URL in your screenshot doesn't look like mine. Try one of mine and see what you get...

Randy

User avatar
walterbays
Forum Supporter
Posts: 1209
Joined: Wed Sep 01, 2010 2:41 pm
Delivery Date: 26 Jun 2015
Location: San Diego, CA

Re: RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 7:43 am

Try http://www.mynissanleaf.com/rss.php

It often bugs me when sites give an RSS link. Sometimes, as in this forum, the RSS button actually goes to the feed, which I consider the right behavior. If you visit it in a browser it looks funny, but give it to an RSS reader and it's fine. Many sites take you instead to another html page that talks about the RSS feed and then, buried somewhere inside, is the actual link to the feed. Some of them bury the link even deeper.
7/00 Dodge Intrepid - 18 MPG - gas $1.72
10/04 Toyota Prius - 35 MPG - $2.40
8/30/10 reserved - $3.09
2/22/11 ordered red SL ETEC - $3.56
3/15/11 delivery est. May - $3.95
4/29/11 delivery est. June - $4.20
2.9 kW PV: >100% of power needs, pre-Leaf

driveleaf
Posts: 166
Joined: Sun Aug 15, 2010 2:31 am

Re: RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 7:54 am

Interesting.

The site is clearly doing some sort of external validation of the RSS feed that is extremely slow.

But it still rejects your CNN feed for me. It does however allow the Weather channel and the 10 local news.

I agree, most sites abuse RSS, but the parser in Carwings is apparently really dumb, and easily confounded.

User avatar
garygid
Gold Member
Posts: 12464
Joined: Wed Apr 21, 2010 8:10 am
Delivery Date: 29 Mar 2011
Leaf Number: 000855
Location: Laguna Hills, Orange Co, CA

Re: RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 8:18 am

I see the error URL starts with "feed://" but the examples given by others start with the "http://" prefix.

Which is correct, or expected by the RSS Setup ("CARWINGS"?) in the LEAF?
See SOC/GID-Meter and CAN-Do Info
2010 Prius, now for sale
2011 LEAF, sold in 2015
2018 Tesla Model 3
2014 Tesla S, Model 3 in 2019
PU: SDG&E
Solar PV: 33 x 225W -> 7 kW max AC
To Sell: X-treme 5000Li EV motorcycle

User avatar
LEAFer
Posts: 2647
Joined: Mon May 24, 2010 10:10 am
Delivery Date: 19 Jan 2011
Leaf Number: 000215
Location: Sacramento Area

Re: RSS Feeds not working?

Thu Jan 27, 2011 9:07 am

This one works for me ...
but I haven't played around much more than that one test.
2011 Silver SL+QC [Mfg: 11/2010] 36mo/15k LEASE
06Jun2013 Status [28.5 months][34,173 miles][11 bars]
Lost CapacityBar 6/6/13 @34,173 miles while in LEAF Battery Monitor: 83.41%, 71.4F (avg); cool overnight;

Return to “Problems / Troubleshooting”