dsh
Posts: 193
Joined: Sat Aug 04, 2012 10:29 pm
Delivery Date: 01 Mar 2011
Leaf Number: 001069

Re: Cold Air, Only While Moving???

Tue Aug 13, 2019 7:05 pm

dsh wrote:
Thu Aug 01, 2019 5:46 pm
dsh wrote:
Thu Aug 16, 2018 9:49 pm
This is crap. I can't believe this is actually happening on the newer 2018 models. I'm so glad we didn't buy a new 2018 model thinking that it would solve this problem. I won't buy a new 2019 model either if this problem still persists. I'll just take the 60 kWh battery and put it in my 2011, which Nissan would have to do, based on the Nissan Leaf Battery Degradation Class Action Settlement lawsuit, which says Nissan must use the most current up-to-date model year batteries for battery replacements. We've been dealing with this AC blowing warm intermittenly issue for several years, ever since around 2012. In 2011, everything was great car was ALWAYS blowing cool. Then they did a software update and everything went to crap with their AC system. Here in Arizona where its 115 degrees you can definitely feel when it starts blowing warm. I'm sure if you're in Japan or other cooler countries that never go above 85 Degrees you won't even notice it. Here are the links throughout the years with the same stupid problem:

viewtopic.php?f=30&t=26191

viewtopic.php?f=30&t=26215

viewtopic.php?f=30&t=20422

viewtopic.php?f=30&t=21281

viewtopic.php?f=30&t=23883

Attn: Nissan, please run a patch to fix this problem. It's very annoying to have to shut your car off and turn it back on at a stoplight just to have the AC work again

:oops:
Finally :roll: had LEAF Technician at Peoria Nissan increase the compressor speed to 500RPM (Maximum allowable), including the Pre-Climate mode setting. I set the temperature to 60 degrees, use the "D" Drive(or Eco) mode with the climate Fan Speed setting on Level 5 and above and it does not blow warm air anymore, even when car is stopped. So appears this does the trick. Thank you again to GerryAZ for his input.
SL-e

gncndad
Posts: 299
Joined: Mon Feb 22, 2016 9:02 pm
Delivery Date: 23 Feb 2016
Location: Ft. Worth, TX

Re: Cold Air, Only While Moving???

Tue Jun 09, 2020 8:31 am

2015 LeafS, 38k miles, Forth Worth, TX heat

Yesterday, for the first time, AC stopped blowing cold after about 20-25 minutes while parked, 98f, 45% humidity. My wife was driving, so I'm not exactly sure about timing details.

I will NOT panic and will assume the issue was icing and not anything more complex. AC worked just fine in the evening, and again this morning.
2015 LeafS
2018 Toyota Prius Two (son's car)
2014 Toyota Avalon Hybrid Limited

Return to “Problems / Troubleshooting”